Τετάρτη

Ο πρόεδρος (της Ν.Δ.) Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην Κ.Ο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην «πρωθυπουργικού» χαρακτήρα ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος διαχώρισε την δανειακή σύμβαση από την οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που περιλαμβάνει φόρους και οικονομικά μέτρα ζητώντας την ματαίωση του δημοψηφίσματος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε με σκληρή γλώσσα για την «επικίνδυνη», όπως τη χαρακτήρισε, «για τον τόπο» κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.   
«Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου πρέπει να φύγει το συντομότερο. Πρόκειται για μια κυβέρνηση επικίνδυνη». Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τυχοδιωκτισμό, καθώς και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μικροκομματικές τακτικές με αφορμή την κρίση στην εξουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ζήτησε και πάλι εκλογές, «ώστε από το χάος του Γ. Παπανδρέου να πάμε σε εθνική σταθερότητα». Αναφερόμενος δε στο θέμα του δημοψηφίσματος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί να θέσει στο λαό ένα χονδροειδή εκβιασμό» προσθέτοντας ότι «όταν εκβιάζεις δεν ζητάς να εκφραστεί ο λαός».
«Ο κ. Παπανδρέου ζητά από το λαό να απορρίψει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τη δανειακή σύμβαση. Όμως οι δανειακές συμβάσεις δεν τίθενται προς έγκριση. Ο πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να παίζει το μέλλον της χώρας κορώνα γράμματα. Έπεσαν οι μάσκες της κυβέρνησης με την πρόταση παρωδία για δημοψήφισμα. Είναι τυχοδιώκτης και επικίνδυνος για το μέλλον του λαού». Παράλληλα η ηγεσία της ΝΔ φαίνεται να φλερτάρει με την «αποχή» στο δημοψήφισμα, αν και εκφράζει αμφιβολίες για το εάν αυτό θα διεξαχθεί, ενώ διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα παραίτησης των βουλευτών της Ν.Δ. για να υπάρξει πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση.
Ακόμη, ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε: «Είχα πει ότι ο κύκλος της κυβέρνησης τελείωνει, μετά τις εξαγγελίες του δημοψηφίσματος πλέον τελειώνει», ενώ διευκρίνισε ότι οι στόχοι του κόμματος του είναι η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή.
«Επιτέλους τι στόχο έχετε κύριε Παπανδρέου, να διαλύσετε την Ελλάδα;» ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στον Πρωθυπουργό ο κ. Σαμαράς και σημείωσε πως ο πρόεδρος της κυβέρνησης έβαλε τη χώρα στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας καταιγίδας για προσωπικό του συμφέρον.
«Χωρίς ελπίδα και χωρίς ανάκαμψη η οργή των δρόμων θα συνοδεύει τα βήματα και των 300 στη Βουλή» δήλωσε, δικαιολογώντας ως ένα βαθμό την οργή του λαού προς τους πολιτικούς της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος προσωπικά δεσμεύτηκε για την διασφάλιση όχι μόνο της κοινωνικής συνοχής αλλά και της εθνικής κυριαρχίας.
«Η εγγυήτρια δύναμη της σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας είναι αυτή τη στιγμή μόνον η ΝΔ και στόχος μας είναι η διάσωση της αξιοπρέπειας της χώρας» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου