Πέμπτη

Πλαφόν €2.200 στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και άλλες οικονομικές ειδήσεις

Από 780 έως και 2.200 ευρώ θα κυμαίνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, ενώ μετά την καταβολή του επιδόματος θέσης ευθύνης και του πριμ παραγωγικότητας ο ανώτατος μισθός θα μπορεί να φτάσει στα 2.700 ευρώ.
Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο αναφέροντας ότι μετά την εφαρμογή του μισθολογίου θα υπάρξουν :
* Μεγάλες μειώσεις ακόμα και πάνω από 25% για το 14,5% των υπαλλήλων. Για αυτή την κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, οι μειώσεις εξετάζεται να είναι κλιμακωτές σε βάθος χρόνου, για να περιοριστεί το σοκ στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
* Μικρές αυξήσεις έως και 7% για υπάρξουν για το 7,5% των δημοσίων υπαλλήλων.
* Καμία μεταβολή δεν θα επέλθει στις αποδοχές του 78% των δημοσίων υπαλλήλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, ο κατώτατος μισθός στο δημόσιο είναι 711 ευρώ ( και θα φτάσει στα 780).
Εντός της ημέρας αναμένονται περισσότερα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
σε λίγο περισσότερα ή δείτε εδώ
------
Ορισμένες ΔΟΥ, ενεργοποίησαν νόμο που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων, εξαιτίας των οφειλών προς το Δημόσιο. Οι φορολογούμενοι, όμως, το έμαθαν... τελευταίοι και μάλιστα μπροστά στο ταμείο ή το ΑΤΜ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήμα 99,5", οι συγκεκριμένες ΔΟΥ, κάνουν χρήση διατάξεων του νόμου περί δημοσίων εσόδων και προχωρούν σε κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας, των μηνιαίων αποδοχών υπαλλήλων, οι οποίοι εμφάνιζαν χρέη προς το Δημόσιο.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Βασίλης Αλεβιζόπουλος, κατήγγειλε στο ραδιοφωνικό σταθμό ότι 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών, ενώ απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, καθώς μένουν απλήρωτες οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων.
Για το θέμα μίλησε στο "Βήμα 99,5", η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, Φρόσω Σταυράκη. Επιβεβαίωσε ότι ο νόμος έχει ενεργοποιηθεί και πως το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποια ειδική εντολή αλλά οι κατασχέσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της δράσης μιας νέας υπηρεσιακής μονάδας είσπραξης του υπουργείου, η οποία έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για τους οφειλέτες του Δημοσίου.
Αν, λοιπόν, είστε μισθωτός ή συνταξιούχος, χρωστάτε χρήματα στο Δημόσιο, αλλά ταυτόχρονα έχετε κάνει το κουμάντο σας, για τις υποχρεώσεις του μήνα, καλό είναι να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, όταν πάτε στην τράπεζα να πληρωθείτε, γιατί η "τσιμπίδα" τις εφορίας καραδοκεί και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.

πέρισσότερα εδώ

----
Μένουν σε κοντέινερ αλλά θα πληρώσουν το χαράτσι
Μπορεί να είναι σεισμόπληκτοι και τα σπίτια τους να είναι έτοιμα να καταρρεύσουν! Μπορεί να είναι πυρόπληκτοι, οι οικίες τους να έχουν καεί και να μένουν σε κοντέινερ!! Όμως πρέπει να πληρώσουν κανονικά το τέλος ακινήτων που ψηφίστηκε στην Βουλή και θα μας έρθει σε όλους ως μία ακόμα... φορο-κεραμίδα στο κεφάλι από τον άλλο μήνα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!!!

«Δεν μπορεί να φορολογούνται αυτοί οι άνθρωποι για κάτι που δεν μπορούν να χρησιμοποιούν, τη στιγμή γίνονται ρυθμίσεις και εξαιρούνται για παράδειγμα οι ιδιοκτήτες διατηρητέων. Που είναι η ισονομία που προβλέπει το Σύνταγμα;», διερωτάται στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ δρ Αθανάσιος Ε. Γιανναδάκης.

Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, υπάρχουν ακόμα σεισμόπληκτοι των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα αλλά δεν έχουν βγάλει ακόμα το πρωτόκολλο κατεδάφισης επειδή δεν έχουν λεφτά να το πληρώσουν. «Ενώ δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ιδιοκτησιών τους, καλούνται να πληρώσουν ένα επιπλέον οικονομικό τίμημα το οποίο δεν τους αντιστοιχεί σε καμία περίπτωση», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι πολιτικοί μηχανικοί.

Για αυτό και έχει σταλεί σχετική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ζητώντας την εξαίρεση από το νέο χαράτσι στα ακίνητα όλων των σεισμόπληκτων και των πυρόπληκτων που μένουν ακόμα σε κοντέινερ, όπως έγινε με νομοθετική ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες διατηρητέων κτηρίων. Ειδικά μάλιστα από την στιγμή που το ίδιο αυτό κράτος που τους ζητά αυτά τα χρήματα, καθυστερεί την ίδια στιγμή να καταβάλει τις αποζημιώσεις που έχει υποσχεθεί στους πυρόπληκτους και τους σεισμόπληκτους, όπως παραδέχθηκαν και οι ίδιοι οι υπουργοί στην Βουλή ότι συμβαίνει στο νομό Ηλείας αλλά και στους γειτονικούς της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας...

περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου