Κυριακή

Αφορούν την κοινωνία μας

Άλλοι δύο άνθρωποι, ο ένας στα Τρίκαλα κι ο άλλος στην Εύβοια, αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, μη μπορώντας να αντέξουν την δυσπραγία και τα οικονομικά προβλήματα που τους προκάλεσε η παρατεταμένη κρίση.

Ένας 51χρονος απόστρατος αστυνομικός που είχε επενδύσει ό,τι είχε και δεν είχε σε μια επιχείρηση στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, ήταν ο πρώτος από τους αυτόχειρες. Η σύζυγός του τον βρήκε να κρέμεται από το σχοινί που είχε δέσει σε ένα σιδερένιο δοκάρι στην αποθήκη της επιχείρησής τους και ειδοποίησε το τοπικό τμήμα. Ο άτυχος άνδρας άφησε πίσω του δύο κόρες, από τις οποίες η μια από τον πρώτο του γάμο σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη.

Στο Μύτικα Χαλκίδας, ένας 34χρονος άνδρας αυτοπυροβολήθηκε

με το κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε δίπλα του, χωρίς τίποτε να προδικάζει ότι θα κατέφευγε στην αυτοκτονία. Η μητέρα του, που άκουσε τον πυροβολισμό και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί, υπέστη νευρικό κλονισμό όταν αντίκρισε το παιδί της νεκρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας ήταν άνεργος και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καλαμάτας από το βιασμό μιας 8χρονης από τα δύο ξαδέρφια της ηλικίας 15 και 17 ετών, το καλοκαίρι του 2008.

Αφού αποπλάνησαν την μικρή τους ξαδέρφη, στη συνέχεια προέβησαν στην αποτρόπαια πράξη, την οποία αρνούνταν από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν το αντίθετο, επιβεβαιώνοντας το απίστευτο γεγονός.
Τα δυο αδέρφια από την Καλαμάτα, είχαν καταδικασθεί πρωτόδικα από το Δικαστήριο Ανηλίκων σε 12 και 10 χρόνια αντίστοιχα, με περιορισμό σε σωφρονιστικό κατάστημα. Την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο αποφάσισε να μειώσει τις ποινές τους σε 11 χρόνια για τον 17χρονο και σε 9 χρόνια για τον 15χρονο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος», δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης έξω από το δικαστήριο, καθώς φίλοι του ανήλικου κοριτσιού άρχισαν να επιτίθενται κατά των συγγενών των δυο αγοριών.
Η δίκη εξελίχθηκε χωρίς τη παρουσία του ανήλικου κοριτσιού ενώ κάποια στιγμή χρειάστηκε ακόμα και η επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να καθησυχάσει τους παρευρισκόμενους που είχαν εξαγριωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου