Τετάρτη

Επανάσταση στην καταπολέμηση του καρκίνου φέρνει μια νέα έρευνα!

Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητά μόρια που καταπολεμούν τον καρκίνο06/08/2014
Επανάσταση στην καταπολέμηση του καρκίνου φέρνει μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature Chemistry.
Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Warwick στην Σκωτία κατάφεραν να δημιουργήσουν τεχνητά μόρια, τα οποία ονομάζονται "triplexes", και τα οποία έχουν παρόμοια δομή με τα ανθρώπινα πεπτίδια που παράγει με φυσικό τρόπο ο οργανισμός μας, προκειμένου να καταπολεμήσει τον καρκίνο και τις λοιμώξεις.
Τα triplexes έχουν παρόμοια τρισδιάστατη έλικα DNA με τα πεπτίδια. Τα τεχνητά αυτά μόρια ήταν μέχρι σήμερα πολύ δύσκολο να κατασκευαστούν και η διαδικασία είχε μεγάλο οικονομικό κόστος, κάτι που καθιστούσε την ευρύτερη εφαρμογή της πρακτικά αδύνατη. Αλλά η νέα μέθοδος του επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Peter Scott, μειώνει τον χρόνο παρασκευής των triplexes σε πολύ μεγάλο βαθμό και δεν απαιτεί την χρήση πολύ ακριβών μηχανημάτων.
Σύμφωνα με τον δρ Scott αυτά τα τεχνητά μόρια έχουν τη δυνατότητα να συναρμολογήσουν τον εαυτό τους!
Η φύση χρησιμοποιεί αυτό το είδος της αυτο-συναρμολόγησης για να πραγματοποιήσει πολύπλοκα ασύμμετρα μόρια όπως οι πρωτεΐνες, αλλά το να επιτευχθεί αυτό σε ελεγχόμενο περιβάλλον εργαστηρίου είναι ένα τεράστιο τεχνολογικό άλμα.
Τα κανονικά πεπτίδια που χορηγούνται με την μορφή φαρμάκων εξουδετερώνονται γρήγορα από τις βιοχημικές άμυνες του οργανισμού, προτού μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους.
Η νέα μέθοδος αυτο-συναρμολόγησης πεπτιδίων τύπου "triplexes", που αναπτύχθηκε στο πανεπιστήμιο του Warwick, αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με την δημιουργία πολύ σταθερών μορίων.
Τέτοια μόρια, εάν χορηγηθούν με τη μορφή φαρμάκου, μπορούν να εξουδετερώσουν αποτελεσματικά τις αδυναμίες των παραδοσιακών πεπτιδίων που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στη θεραπεία του καρκίνου.
περισσότερα δείτε και εδώ
http://westathens.blogspot.gr/2014/08/blog-post.html

ΓΕΛΑΤΕ - ΧΑΡΕΙΤΕ : Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΕΧΘΡΟ

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/317292-epistimones-dimioyrgisan-texnita-moria-pou-katapolemoyn-ton-karkino#ixzz39dF5lval

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου