Πέμπτη

Περίεργα περιστατικά με πρωταγωνιστές υποψηφίους της «Πρωτοβουλίας» σε Ασπρόχωμα και Θουρία

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Το δημοσίευμα του «Θάρρους» για τα υπόγεια πάρε-δώσε μεταξύ νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του νικηφόρου συνδυασμού της «Πρωτοβουλίας» στο Δήμο Καλαμάτας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για περίεργα - τουλάχιστον - συμβάντα σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.
Όπως μας κατήγγειλαν, σε ένα από αυτά, στο Ασπρόχωμα, συνέβησαν πράματα και θάματα το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, δικαστική αντιπρόσωπος θεώρησε σε κάποια στιγμή της καταμέτρησης άκυρα αρκετά ψηφοδέλτια του συνδυασμού της «Πρωτοβουλίας», αφού βρέθηκαν στους ίδιους φακέλους ψηφοδέλτια του κ. Νίκα, αλλά και του κ. Τατούλη. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν επεισόδια και να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα οξυμμένα πνεύματα.
Όταν αποκαταστάθηκαν τα πράγματα, βρέθηκε ο συνδυασμός του κ. Μάκαρη «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες», ο οποίος προηγούνταν πριν από το επεισόδιο, με κάποιες δεκάδες ψήφους λιγότερες.
Παράλληλα, όπως μας έλεγαν, πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή υπέρ του συνδυασμού του κ. Νίκα έπαιξαν αθλητικοί παράγοντες της τοπικής ομάδας, αλλά και κάποια ακροδεξιά στελέχη.
Σε ένα άλλο τμήμα, ψηφοφόρος έψαχνε να βρει ψηφοδέλτιο του κ. Μάκαρη, αλλά δεν έβρισκε. Όταν αναγκάστηκε να διαμαρτυρηθεί, βρέθηκε. Να θεωρηθεί τυχαίο ότι τα ψηφοδέλτια έδινε κόρη υποψηφίου του κ. Νίκα;
Τα... περίεργα περιστατικά, όμως, δε σταματούν εδώ. Στη Θουρία υπήρξε υποψήφιος από το συνδυασμό του κ. Νίκα, όντας στρατιώτης, ο οποίος απολύεται τον Οκτώβριο!
Τέλος, περίεργο είναι ότι για την καταγγελία που υπήρχε από το 2010 εναντίον υποψήφιας της «Πρωτοβουλίας», η οποία την περασμένη Κυριακή εκλέχτηκε στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, δεν υπάρχει ακόμα απόφαση.
 
ΠΗΓΗ: http://www.tharrosnews.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου