Σελίδες
- ΑΡΧΙΚΗ
- ιστορία της Καλαμάτας
- ιστορία "διδάσκουσα"
- ανδρών επιφανών
- ιστορίες του Χότζα
- περί Μασονίας
- Ιστορία Θουρίας
- Κοσμάς ο Αιτωλός
- ελλ. ιστορία του '21 [τουρκκή άποψη]
- ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΤΣΙΟΣ (λοχίας ελληνικού στρατού): "ΗΡΩΑ...
- ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΦΩΤΟ
- Χριστόφορος Παπουλάκος
- Ελληνική γλώσσα
- «Διαίρει και βασίλευε»
- Μια ζωντανή ιστορία (*)
- Ο Καιάδας (Η αλήθεια)
- ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΙ
- Σκερντέρμπεης (Αλβ.)
Τρίτη
Πρόβλημα ακόμη και στη λειτουργία της Βουλής ενδέχεται να δημιουργηθεί με τις μαζικές παραιτήσεις υπαλλήλων. Φοβούμενοι ότι θα χάσουν το αυξημένο εφάπαξ που λαμβάνουν (αν και το 2012 ο μέσος όρος κάθε εφάπαξ έπεσε στα 90.000 ευρώ, περίπου όσο είναι το σύνολο των μισθωμάτων που λαμβάνει) 60 υπάλληλοι έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης (εκ των οποίων οι 40 χθες, μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή).
Το φαινόμενο έγινε πιο έντονο τις τελευταίες πέντε μέρες, μετά την αιφνιδιαστική ρύθμιση Στουρνάρα που καταργούσε το αυτοδιοίκητο της Βουλής, την πληροφορία ότι η Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής θα αποφάσιζε χθες τη μείωση του εφάπαξ που δίνει, αλλά και την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ότι "οι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν εφάπαξ 8 φορές μεγαλύτερο από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων". Μάλιστα ο πρωθυπουργός έδειξε τις κυβερνητικές προθέσεις ρωτώντας: "Γιʼ αυτό καθιερώθηκε η αυτονομία της Βουλής; Για να πληρώνει οκταπλάσιο εφάπαξ;". Το μόνο που θα σωθεί, σύμφωνα με όσα είπε, είναι "οι δικαιολογημένες υπερωρίες".
Υπενθυμίζεται ότι στο Δημόσιο πρέπει να υποβληθούν δύο παραιτήσεις από την υπηρεσία (μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα). Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δ.Ε. του ΤΑΥΒ δεν κατέληξε χθες σε πρόταση για το εφάπαξ.
Πάντως κοινοβουλευτικοί παράγοντες υπογράμμιζαν ότι δημιουργούνται μεγάλα κενά στο οργανόγραμμα της Βουλής, καθώς αποχωρούν περίπου 15 στελέχη που είναι διευθυντές, προϊστάμενοι και τμηματάρχες. Αντικειμενικά έτσι ανοίγει ο δρόμος για τοποθετήσεις στις εν λόγω κενές θέσεις από τον Β. Μεϊμαράκη.
Ταυτόχρονα επανέρχεται το θέμα της πρόσληψης των 14 στενογράφων που πέτυχαν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την στενογραφική υπηρεσία παραιτήθηκαν 3 άτομα. Οι 14 πέτυχαν το 2010, η Βουλή (όπως λένε οι επιτυχόντες) μέσω του γενικού γραμματέα της Θανάση Παπαϊωάννου αναγνωρίζει ότι έχει ηθική υποχρέωση να τους προσλάβει, τους δίνει σχετικές διαβεβαιώσεις, αλλά εξαντλεί το περιθώριο της τριετίας που της δίνει ο νόμος για να εκδώσει ατομικές πράξεις διορισμού, παρατείνοντας την εκκρεμότητα.
ΑΙΔΩΣ, ΑΧΡΕΟΙ ΑΧΑΙΟΙ!!!!!!!!
ΕΔΩ Ο ΛΑΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ...ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΡΑΝ ΝΥΧΤΟΜΕΝΟΙ Ή ΑΛΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ (ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ) ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ !!!!
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΕΚ ΠΕΡΙΔΡΟΜΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑΣ (ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΚΑ ΚΟΤΣΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου