Πέμπτη

Ν.Δ. δηλώσεις Σαμαρά (27/10/2011)

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση άσκησε σε δήλωση του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής που κατέληξε σε κούρεμα 50% του  ελληνικού χρέους.

Ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση τολμά να πανηγυρίζει επειδή σε 10 χρόνια θα ξαναγυρίσει το χρέος στα επίπεδα του 2009, ενώ θα έχει ιδιωτικοποιηθεί η δημόσια περιουσία.
«Πρέπει να αλλάξει η πολιτική και όχι οι στόχοι» είπε ο κ. Σαμαρας ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να στηρίξει τη λάθος συνταγή
«Όλα εξαρτώνται από το να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάπτυξη. Αν οι στόχοι δεν αλλάξουν, δεν βρισκόμαστε μπροστά στη λύση, αλλά σε 9 χρόνια κατάρρευσης που δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Σαμαράς.
Η κυβερνηση πανηγυρισε τέσσερις φορες πως μας έσωσε και έπεσε έξω και τις τέσσερις φορες, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε:
«Μέχρι πριν από λίγο καιρό απέκλειε αυτό για το οποίο τώρα πανηγυρίζει».
«Λέμε όχι στο λάθος και στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας» είπε ο κ. Σαμαράς και κάλεσε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί.
«Τώρα, ως προς το ίδιο το «κούρεμα»: η μείωση του χρέους θα είναι μικρότερη από τα 100 δισεκατομμύρια. Διότι θα υπάρχει προσαύξηση χρέους από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ενώ δεν αναφέρεται τίποτε συγκεκριμένο για το τι θα συμβεί στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό είναι πολύ κρίσιμο γιατί αφορά τις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων. Λέγεται ότι υπάρχει εγγύηση γι’ αυτές. Πώς; Και από πού;», διερωτήθηκε ο κ. Σαμαρας και συνέχισε:
«Επίσης, δεν διευκρινίζεται πως θα γίνει η βελτίωση της αξιοπιστίας των νέων ομολόγων, με τα οποία θα ανταλλαγούν τα παλιά. Και δεν είναι σαφές ακόμα σε ποιο βαθμό θα συμμετάσχουν εθελοντικά οι ιδιώτες, ώστε να μην υπάρξει «χρηματοδοτικό κενό»…
Ούτε διευκρινίζεται τι θα γίνει με τη ρευστότητα, που - θα το λέω συνέχεια - είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της Οικονομίας. Έχει στεγνώσει η αγορά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου