Κορεσμός δημοκρατίας

παραμονή εκλογών 20 Σεπτέμβρη 2015
τα ώριμα, κουρασμένα χέρια της γριάς - Δημοκρατίας
 

Το σύγχρονο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η οικονομική κρίση που την εφάπτει μεν αλλά στην ουσία δεν την αγγίζει αλλά ούτε κάποιο άλλο από τα συγχρονισμένα προβλήματα που είναι ορατά στους πολλούς αλλά δεν είναι ουσιαστικά, όπως το προσφυγικό ή το μεταναστευτικό της ψυχής της, της νεολαίας της.

 

Ο κορεσμός της δημοκρατίας είναι το πρόβλημα. Η χώρα που εφεύρε την έννοια της χριστής διοίκησης πολιτεύματος και όχι μόνο,  περνάει κρίση κορεσμού της. Φυσικό και επόμενο μετά από τόση διάρκεια ...δημοκρατίας ; ή σύγχρονο επακόλουθο  πολιτιστικό ;

 

Κορεσμός σύμφωνα με το λεξικό είναι από την αρχαία ελληνική κορέννυμι και πρωτοεμφανίζεται σαν νέος όρος που εμπλουτίζει το λεξιλόγιο μας από το 1897.  Τώρα μεταφορικά δηλώνει το σημείο που υποδεικνύει ότι κάτι είναι εντελώς γεμάτο με συνώνυμα το χορτασμό, την υπερπλήρωση, την υπερκατανάλωση. Και δω θα σταθούμε στην υπερκατανάλωση της Δημοκρατίας.

Οι γιατροί μας γνωρίζουν τον κορεσμό του  οξυγόνου (SaO2) στο αίμα, τον κορεσμό της αιμογλοβίνης, οι ψυχίατροι πάλι ασχολούνται με το κορεσμό των ορμών της ψυχής και κάθε επιστήμονας καταλαβαίνει αναλόγως στο αντικείμενο του τι σημαίνει "κορεσμός"

 Οι επαγγελματίες της πολιτικής τι καταλαβαίνουν; Τι σημαίνει κορεσμός δημοκρατίας ;

Μπούχτισμα δημοκρατίας.

 Η κάλπη έδειξε το μπούχτισμα του λαού από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Μιλάμε για "ψυχρούς επαγγελματίες" και όχι "εραστές λειτουργούς και λάτρεις" της δημοκρατίας.

Μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η ευθύνη βαραίνει το κυβερνών κόμμα και τα προηγηθέντα κυβερνόντα κόμματα και …"αποκόμματα" !

Κατηγορήθηκε ο Σημίτης για την διαφθορά και ο Jeffrey για το "...λεφτά υπάρχουν" και λίγο πολύ όσοι κυβέρνησαν την χώρα για την …"καζάντια" της. Ευθύνες δεν υπάρχουν για τους άλλους Κυβερνήσαντες είτε ΠΑΣΟΚ-τζήδες, είτε ΝΔ-ημοκράτες και ακόμα ΣΥΡΙΖΑ-ίους (Αλέξης Τσίπρας) και ΑΝ-εξάρτητους ΕΛ-ληνες (Πάνος Καμένος κλπ).

Ο πρώτος (Σημίτης) ξεφτίλισε τη δραχμή μας (αχ, δραχμούλα !) χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό (χάθηκε ένα δημοψήφισμα ;), ο δεύτερος (Jeffrey) γιατί ξεφτίλισε τα εκατομμύρια μέχρι τον τελευταίο τον Αλέξη που παίζει με την λεπτή ισορροπία και ευαίσθητη  έννοια της δημοκρατίας…

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ "AMERICAN BAR", Αλέξη Τσίπρα ούτε "ΜΟΝΟΠΟΛΙ"

Το κράτος πρέπει να είναι σοβαρό, αρχής γεννωμένης από τον πρωθυπουργό του όταν σέβεται τις αρχές παιδείας να είναι ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ, δέχεται τους "γέρους" όπως είναι και τους προστατεύει αντί να τους …"ταλαιπωρεί" και να τους χλευάζει

ΛΟΙΠΟΝ ΟΥΔΕΙΣ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ.

ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ (ή όποτε αυτές γίνουν) ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

 

ΦΤΑΙΕΙ όμως αυτό ;

Η ρήση ενός παλιού πολιτικού ΑΝΔΡΑ που είπε: "έλληνες ο καλύτερος λαός αρκεί να έχει ζυγό"  ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Το θέμα μας όμως είναι ο κορεσμός της δημοκρατίας και πόσο αλλάζει τη ζωή του   ελληνικού λαού και κατ' επέκταση των  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ του σημερινού γνωστού κόσμου μας, του πλανήτη μας, εν συντομία.

Υπάρχει στην Ελλάδα σήμερα κορεσμός δημοκρατίας;

Πιστεύω πώς ΝΑΙ

Κορέστηκε η δημοκρατία μας, δυστυχώς. Γι' αυτό ευθύνονται οι εκάστοτε πολιτικοί, ανεξάρτητα χρώματος ή απόχρωσης ή ιδεών…

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  Ή ΕΡΑΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου