Σάββατο

Προφυλακίσθηκε ο 83χρονος που αποπλανούσε τον 12χρονο


Στις φυλακές θα οδηγηθεί ο 83χρονος Γεώργιος Κούτρος, μετά την απόφαση χθες του Ανακριτή Καλαμάτας, όπου με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Καλαμάτας, τον έκριναν προφυλακιστέο για τα αδικήματα που κατηγορείται.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Χρήστος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του σημείωσε ότι ζήτησε διαγνωστική εξέταση της ψυχογενετήσιας κατάστασής του κατηγορούμενου και το ποσοστό αναπηρίας από προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
Παράλληλα, μετέφερε και δήλωση της οικογένειας του 83χρονου, στην οποία καταδικάζουν τις πράξεις του και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους.

Προφυλακίσθηκε
Χθες αργά το μεσημέρι ο 83χρονος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και απολογήθηκε στον Ανακριτή για τις πράξεις του. Υπενθυμίζεται ότι του έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, ο οποίος λόγω της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής του αδυνατούσε να αντισταθεί, καθώς και αποπλάνηση παιδιού κατ΄ εξακολούθηση, το οποίο έχει συμπληρώσει τα 12, αλλά όχι τα 14 έτη.
Ο 83χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχθηκε στον Ανακριτή τις πράξεις του, όπως είχε κάνει και στους αστυνομικούς όταν συνελήφθη στην Λακωνικής.
Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη με ειδική διάταξη του Εισαγγελέα, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 83χρονου με προτροπή στους πολίτες να δώσουν όποια πληροφορία μπορεί να φανεί χρήσιμη.

Καταδίκη από την οικογένειά του
Σε δήλωσή του, μετά την απολογία του κατηγορουμένου στον Ανακριτή, ο δικηγόρος Χρήστος Παναγιωτόπουλος, τόνισε:
«Το περιεχόμενο της εξέτασης του κατηγορουμένου προανακριτικά στην Ασφάλεια Καλαμάτας, προδιέγραψε και το είδος των ισχυρισμών που προέβαλε ο ίδιος ενώπιον του κ. Ανακριτή Καλαμάτας. Περαιτέρω, διατυπώθηκε αίτημα:
● για τη διακρίβωση του ποσοστού αναπηρίας του στο πλαίσιο ιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να συνεκτιμηθεί κατά την κρίση περί προσωρινής κράτησης, σύμφωνα με τη διάταξη 282§3β΄ ΚΠολΔ.
● για διαγνωστική εξέταση της ψυχογενετήσιας κατάστασής του, σύμφωνα με τη διάταξη 252 ΠΚ.
Εκτός, όμως, από τον κατηγορούμενο και την ποινική αξιολόγηση της πράξης του, υπάρχει και η οικογένειά του, η οποία, χωρίς καμία ευθύνη της, ζει το δικό της συγκλονισμό από το συγκεκριμένο περιστατικό. Νομίζω ότι είναι σαφές πως δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει, ούτε να της αποδοθεί, υπό μία ανεπίτρεπτη έννοια συλλογικής ευθύνης, οποιοδήποτε στοιχείο από την εν γένει συμπεριφορά του κατηγορούμενου. Είμαι εξουσιοδοτημένος από την ιδία να εκφράσω την απερίφραστη καταδίκη της και τον αποτροπιασμό της για το συμβάν».

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου