Πέμπτη

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ (;) ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου προχώρησε χθες το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Η σχετική εντολή εστάλη ήδη στα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Αιτία του μέτρου ήταν το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του Σκάι δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ποσό ύψους 63 εκατ. ευρώ που αφορά στις χρήσεις από το 2000 ώς το 2012.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια είδηση που έκανε εντύπωση στο εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι, ενώ, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στη μιντιακή πιάτσα, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να έλθουν στο φως ουκ ολίγα σκοτεινά σημεία που αφορούν στην εν γένει επιχειρηματική δραστηριότητα του Γ. Αλαφούζου, με τις συνέπειες να «αγγίζουν» άμεσα τη λειτουργία του ομίλου Σκάι.
Το γεγονός της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του επικεφαλής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έρχεται ως συνέπεια του σχετικού ελέγχου που ασκούν εδώ και καιρό οι αρμόδιες Αρχές κατόπιν επώνυμης καταγγελίας και εντολής του προϊσταμένου των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου, με τον «Mr Σκάι» να θεωρείται πλέον ύποπτος για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και φοροδιαφυγή. 
Μάλιστα, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, από ’δώ και στο εξής, όπως ήταν φυσικό επόμενο, επισπεύδονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του ελέγχου από το ΣΔΟΕ και την Οικονομική Αστυνομία, κλιμάκια των οποίων έχουν επισκεφθεί επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες το κανάλι του Νέου Φαλήρου. 
Υπενθυμίζεται πως για το θέμα είχε ερωτηθεί ο Γιάννης Αλαφούζος στη διάρκεια της παρουσίας του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που μελετά τον τρόπο δανειοδότησης ΜΜΕ και κομμάτων, απαντώντας πως… δεν γνώριζε (!) αν οι Αρχές διεξάγουν έλεγχο για το πρόσωπό του, επιλέγοντας να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα μέσω αιχμών για επιχειρηματικούς του αντιπάλους που… δήθεν τον καταδιώκουν. Ωστόσο χθες φαίνεται πως, έστω και με… επεισοδιακό για τον ίδιο τρόπο, έμαθε για τον συγκεκριμένο έλεγχο, χωρίς πάντως να μετακινείται από τη γνωστή τακτική της προσπάθειας αποπροσανατολισμού.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος, για ακόμη μία φορά, δεν είπε τίποτα για την ταμπακέρα, αρχίζοντας και πάλι τα περί… δυνάμεων που τον διώκουν, κάνοντας πως ξεχνά ότι πρόκειται απλώς για εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών, από τις οποίες θεωρούσε προφανώς ότι θα ξεγλιστράει μονίμως.
Μάλιστα, συνδυάζει τις χθεσινές εξελίξεις με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, γεγονός που, όπως λένε εκείνοι που ξέρουν από πρώτο χέρι τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και ενεργεί ο γιος του Αριστείδη Αλαφούζου, αποκαλύπτει την αγωνία του να μεταφέρει σε «ασύμμετρους» εχθρούς τα σημαντικά κενά που παρουσιάζει ο φάκελος τον οποίο κατέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου