Τετάρτη

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ "ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ"

«Θαμμένη» στα συρτάρια της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή βρίσκεται η περίφημη «Λίστα Νικολούδη» με τα 86.000 εμβάσματα στο εξωτερικό.

Στη λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ή αλλιώς «Λίστα Νικολούδη» περιέχονται συνολικά 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις. Ανάμεσά τους δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), διαιτητές, αλλά και δημοσιογράφοι.
Πιο συγκεκριμένα καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων και έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, επτά διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού.
Παρά τις δεσμεύσεις για αποκάλυψη όλων των ονομάτων και κατ' επέκταση την απόδοση ευθυνών, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.
Εκτός λοιπόν από τους μεγαλοδημοσιογράφους, εκδότες, "λαμόγια" και τίμιους που έπρεπε ήδη να έχουν ξεχωρίσει σε κατηγορίες, ΟΛΟΙ θα πρέπει να εξηγήσουν τον λόγο που έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό.

Νέα για τη λίστα όμως... δεν έχουμε εδώ και αρκετό καιρό.

Αρκετοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι στη συγκεκριμένη λίστα κρύβονται απαντήσεις για σχέδιο υπό τον ΓΑΠ για να βγάλουν κάποιοι λεφτά στο εξωτερικό μπροστά στην "καταιγίδα' που ερχόταν. Επιτέλους, ας κινητοποιηθεί κάποιος για να μάθει ο λαός αν έπαιξαν κάποιοι παιχνίδια στις πλάτες του!
Για να αναλογιστεί κανείς πόσο σημαντική είναι η διερεύνηση και φορολόγηση των εμβασμάτων για την εθνική σωτηρία της χώρας, αρκεί να σκεφτείτε ότι από τα 300 δισ. του συνόλου της λίστας, μπορούμε να αντλήσουμε μέσω φορολόγησης μέχρι και 70 δις. Το ποσό είναι μεγαλύτερο από τα 2/3 των χρημάτων που θα πάρουμε για το τρίτο Μνημόνιο. Αν αποφασίσουν οι αρμόδιοι να εκμεταλλευτούν τη λίστα, τότε είναι δεδομένο ότι τα βάρη του λαού θα ελαφρυνθούν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί για καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Καιρός να αρχίσουν οι πράξεις, κύριοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου