Παρασκευή

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ 160 ΕΚΑΤ. ΖΗΤΗΣΕ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ

        ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!1

Έτοιμος να επιστρέψει τα 160 εκατομμύρια ευρώ που βρίσκονται σε τράπεζες της Ελβετίας, αλλά έχουν δεσμευτεί από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, Γιάννη Δραγάτση δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο επιχειρηματίες Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Τα χρήματα έχουν δεσμευτεί για την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank από τον εισαγγελέα ενώ σε βάρος του επιχειρηματία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σχετικά με την χορήγηση επισφαλών δανείων ύψους 700 εκατ. ευρώ σε εταιρείες έμμεσου ή άμεσου ενδιαφέροντος του από την Proton Bank, την εποχή που ο Λ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της. Ο επιχειρηματίας επισκέφτηκε τον κ. Τέντε και κατέθεσε αίτημα να αποδεσμευτούν τα 160 εκατ. και εκείνος να τα επιστρέψει στην Proton Bank.

Συμφωνά με πληροφορίες τόσο ο κύριος Τέντες όσο και ο επικεφαλής των Οικονομικών εισαγγελέων Νίκος Παντελής που ήταν παρών στη συνάντηση απάντησαν στον Λ Λαυρεντιάδη πως το αίτημα του θα εξεταστεί και θα γίνει δεχτό μόνο αν βρεθεί τρόπος να αποδεσμευτούν τα χρήματα χωρίς να μεσολαβήσει κάποιο παρένθετο πρόσωπο ή λογαριασμοί και αυτό μόνο για να επιστραφούν στα ταμεία της Proton Bank.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λαυρέντης Λαυρετντιάδης σε δήωση του έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ανάλογο αίτημα για αποδέσμευση των 160 εκατ. ευρώ είχε υποβάλει και στον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση χωρίς όμως αυτό να γίνει δεχτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου