Παρασκευή

Σας πληρώνουμε για να κόψετε το κάπνισμα!

Αυστραλοί συνταξιούχοι και πολίτες χαμηλού εισοδήματος, που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα, έχουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν εκατοντάδες δολάρια τον χρόνο, χάρη στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Τζούλιας Γκίλαρντ, που σκοπεύει να επιχορηγήσει τα σχετικά χαπάκια και αυτοκόλλητα νικοτίνης προς τον σκοπό αυτό.


Ενδεικτικά αναφέρεται ότι συνταγές που θα στοίχιζαν, υπό κανονικές συνθήκες, 140 δολάρια τον μήνα θα στοιχίζουν πλέον μόνο 5.40 δολάρια. Οι μειώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας της υπουργού Υγείας, Ν. Ρόξον, να ενθαρρύνει τους Αυστραλούς να κόψουν το κάπνισμα.


Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αύξησε αισθητά το φόρο των τσιγάρων.


"Ο καρκίνος μαστίζει την Αυστραλία, παίρνει τόσες ζωές και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μείωση του αριθμού των καπνιστών, είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πατάξουμε τη φοβερή αυτή ασθένεια", είπε η κ. Ρόξον.
===============================================
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
ΟΧΙ ΤΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ (ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ <<ΠΟΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ>> ΕΠΟΧΗΣ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α)
===============================================
Αλήθεια είναι ότι πριν λίγο καιρό ήμουν υπέρ της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους αλλά η πολιτική του "ετσιθέλω", του ΠΑΣΟΚ με οδήγησε στην αντίθετη πλευρά. Η χουντική απαγόρευση της κυβέρνησης με έκανε υπέρμαχο των καπνιστών. Όχι ότι δεν καπνίζω, αλήθεια είναι αλλά είμαι προσεκτικός όσο αφορά τους χώρους, αν το επιτρέπουν οι συνάνθρωποί μου, η παρέα μου κλπ. Ποτέ δεν προσφέρω τσιγάρο γιατί το θεωρώ προσβολή στους άλλους και υποτίμηση στη άλλους. Τέλος πάντων μεγάλοι είμαστε και καθορίζουμε την πορεία της υγεία μας με γνώμονα την προσωπικότητα ενός εκάστου. Χρειάζεται ευγένεια, τακτ και προπάντων "τρόπο" να πείσεις τον άλλο να μην καπνίζει. Υπέφερα και υποφέρω μερικές φορές από θεριακλήδες καπνιστές, πριν μερικά χρόνια σε ένα καφενείο η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, αναγκάστηκα να φύγω και δεν ξαναμπήκα ποτέ πάλι σ' αυτό ή άλλο παρόμοιο. Προτείνω στα παιδιά μου και στα νέα παιδιά να μην καπνίζουν! Προσπαθώ μάλιστα να το αποδείξω με διάφορους τρόπους π.χ υγεία, οικονομία, ομορφιά, καθαριότητα κλπ. Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ - ΤΟ ΠΟΛΥ ΛΕΕΙ - ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΚΟΠΕΛΙ" ΝΑ ΘΕΛΕΙ  όλες οι παροιμίες είναι σωστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου