Κυριακή

Ο δράκος της Ξάνθης στην ίδια φυλακή με τον βιαστή της Πάρου

Πως λένε όλοι οι "καλοί, μαζύ", καμία σχέση! Εδώ λέμε "όλα τα αποβράσματα, ομού, αντάμα".
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η εγκληματικότητα, δεν είναι γνώριμο της Ελληνικής πραματικότητας! Τουλάχιστον όχι σε επίπεδο φυλακών και τιμωρίας των παραβατών.
Εδώ στο Ελλάδα, μπορούμε να κάνουμε ..."θαύματα". Βάζουμε ανόμοια πράγματα μαζύ.


Πιστοί, σαν καλοί Χριστιανοί, "μαντρώνουμε" λύκους και ερίφια ομού! Ασθενείς και ψυχοπαθείς, διεστραμμένους, ανώμαλους από πεποίθηση και ψύχωση, παρέα. Στο ίδιο καζάνι βράζουν ασθενείς, ψυχικά άρρωστοι άνθρωποι, όπως ο βιαστής της Ξάνθης (της 34χρονης Ζωής που μόνο ...ζωή δεν της απόμεινε) και ο ηθικά και ...ανήθικα ψυχικά, απομωνομένος λαθρο/μετανάστης Πακιστανός που το έπαιξε ανήλικος και ...πονηρός (βίασε 15χρονο, αθώο κοριτσάκι και ...έφυγε από το νησί!).
Σταματάω εδώ, χωρίς να αναφέρω  τα γνωστά περί "μουσουλμανικού ...δικαίου κλπ" και απ' την άλλη, ένας ψυχικά άρρωστος, όπως έδειξε ότι είναι ο Ξανθιώτης βιαστής  αλλά ...έτρεξε να παραδοθεί και να ομολογήσει, αν και κατ' εξακολούθηση βιαστής (!), δηλαδή δηλωμένος, παληός γνώριμος της αστυνομίας, που δέν  απέδρασε από τη πόλη (και που να πάει άλλωστε, ο ...σταμπαρισμένος;). Επίσης δεν αναφέρω τυχόν ευθύνες, υπευθύνων, φορέων και "πολιτοπροστατών".

Στις φυλακές, λοιπόν Γρεβενών αναμένεται να μεταφερθεί αύριο ο 27χρονος δράστης της άγριας δολοφονίας της 34χρονης Ζωής στης Ξάνθη. Στην ίδια φυλακή κρατείται εδώ και λίγο καιρό και ο Πακιστανός που είχε αναστατώσει την κοινότητα της Πάρου μετά την βάναυση κακοποίηση της 15χρονης.

Σύμφωνα με το Mega, παρόλο που συνήθως δε γίνονται μεταγωγές κρατουμένων τα Σαββατοκύριακα, ο 27χρονος δράκος,ο οποίος προς το παρόν κρατείται στο Τμήμα Μεταγωγών Θεσσαλονίκης πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στις φυλακές των Γρεβενών.

Στις φυλακές θα κρατηθεί σε ειδική υποπτέρυγα μαζί με κατάδικους για σεξουαλικά εγκλήματα, οι οποίοι βρίσκονται εκεί υπό το φόβο βίαιων αντιδράσεων από τους άλλους φυλακισμένους. Στην ίδια φυλακή κρατείται επίσης και ο Πακιστανός που κακοποίησε τη 15χρονη Μυρτώ στη Χρυσή Ακτή της Πάρου το καλοκαίρι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 27χρονος δράκος της Ξάνθης θα βρεθεί στη φυλακή των Γρεβενών, αφού το 2011 παρέμεινε προφυλακισμένος 5 μήνες για απόπειρα βιασμού και πάλι στην Ξάνθη.

Πηγή:  iefimerida.gr Σχόλια: δικά μου

Παρασκευή

Ξαναφούντωσε ο έρωτάς τους

Θυμάστε τον έρωτα της Τζένης με τον εισαγγελέα Σακελλαρόπουλο;
Ο έρωτας που έγινε τραγούδι ! Όπως τα άσματα της Ιουλιέτας με τον Ρωμαίο ή από τον Ερωτόκριτο και τόσα άλλα!

Στα μέσα της δεκαετίας του '90 ο έρωτας τους είχε διχάσει τόσο τη δικαστική κοινότητα όσο και την κοινή γνώμη.

Τα τηλεοπτικά «παράθυρα» δεν είχαν τελειωμό από τις ατέρμονες συζητήσεις για έναν έρωτα «απαγορευμένο» που έψαχνε την αποδοχή σε μια κοινωνία αυστηρή.

Η Τζένη Χειλουδάκη και ο τότε εισαγγελέας είχαν γίνει το αγαπημένο - μισητό θέμα της εποχής. Το πρωτοσέλιδο που κοσμούσε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η «διαφορετικότητα» της Τζένης ενοχλούσε.

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, το πολυσυζητημένο ζευγάρι είναι και πάλι μαζί. Ο έρωτας τους κόντρα στα πρέπει, στα μη και στο κόμπλεξ απέναντι στο διαφορετικό.

Πιο ερωτευμένοι από ποτέ, γυρίζουν την πλάτη στα δύσκολα γιατί αυτά τελείωσαν.

Η Τζένη, μάλιστα, για να δείξει ότι η ευτυχία και ο έρωτας της χαμογέλασαν πλατιά άλλαξε την φωτογραφία προφίλ στο facebook και στη θέση της έβαλε μια εικόνα από το παρελθόν.

Εκείνη με τον αγαπημένο της σύντροφο, τον Γιώργο Σακελλαρόπουλο, ενώ έγραψε ότι βρίσκεται σε σχέση μαζί του!

Τη Τζένη την έχω δει μερικές φορές στην Αθήνα να κυκλοφορεί καλοκαίρι, με το κάμπριο (ανοικτό) αυτοκίνητό της (κυρίως μεσημέρι στην Λ. Αλεξάνδρας αλλά και πρωινά) και σας πληροφορώ η ...και σαν γυναίκα γράφει "κάσσα" (βέβαια λίγο προκλητικά!), αλλά ποιόν ενοχλεί εν έτει 2012; Το πρόβλημα είναι ο Σακελλαρόπουλος (εισαγγελέας, βλέπετε) αλλά κομμάτια να γίνει, ποιός νοιάζεται; Καιροί δύσκολοι και νέα τάξη πραγμάτων ... ΣΥΝΤΑΞΗ !

Τρίτη

Eρωτική πρόσβαση σε «νόημα»

 

Tου Χρηστου Γιανναρα (από "Καθημερινή")

Tο αν ο Θεός έγινε άνθρωπος δεν είναι είδηση δημοσιογραφική. Yπάρχουν δεδομένα της πραγματικότητας που δεν γνωστοποιούνται με πληροφόρηση ούτε με συλλογιστική ανάλυση.
Xιλιάδες άνθρωποι, κάτοικοι Aθηνών, βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους τον Παρθενώνα. Eχουν την πληροφόρηση ότι είναι σπουδαίο μνημείο Tέχνης, μοναδικό στην ανθρώπινη Iστορία. Δεν ξέρουν γιατί. Δεν υποψιάστηκαν ποτέ ότι σαρκώνει «νόημα» (αιτία και σκοπό) της ύπαρξης των υπαρκτών και της συνύπαρξης. Tο νόημα που οι Eλληνες ψηλαφούσαν στη συμπαντική αρμονία και τάξη: στον «κόσμο» - κόσμημα.
Aλλοι, εκατομμύρια άνθρωποι, ακούν τις σονάτες για βιολοντσέλο και πιάνο του Mπετόβεν, χωρίς ποτέ να αντιληφθούν ποιο καταστάλαγμα εκφραστικής τού αρρήτου τους χαρίζεται. Kαι άλλοι που δεν θα συναρπαγούν ποτέ από τα όσα «λέει» ο Bαν Γκογκ ή ο Γκωγκέν ή ο Σεζάν παλεύοντας με το χρώμα. H αλήθεια της ζωγραφικής τους, η αλήθεια της μουσικής του Mπετόβεν, η αλήθεια της αρχιτεκτονικής του Παρθενώνα, δεν μπορούν να γίνουν είδηση δημοσιογραφική.
Tι σημαίνει στη γλώσσα της κοινής μας συνεννόησης η λέξη «Θεός»; Iσως, απλά, ότι η ύπαρξη των υπαρκτών και η λογικότητα του ανθρώπου δεν είναι προϊόντα τυφλής αναγκαιότητας. Oτι η σοφία και το κάλλος («ώς πάντα προς εαυτό καλούν, όθεν και κάλλος λέγεται») παραπέμπουν στην προσωπική ετερότητα ενός δημιουργού, όπως παραπέμπει η ζωγραφική στον ζωγράφο, η μουσική στον μουσουργό, το ποίημα στον ποιητή. Eίναι αυτή μια εμπειρική προσωπική πιστοποίηση που απηχείται στη λέξη «Θεός». Δεν συνιστά είδηση, δεν μεταβιβάζεται ως πληροφορία.
H διαφαινόμενη ένδειξη είναι πάντως και στοιχειώδης λογική παραδοχή. Πάνω σε αυτήν χτίζει η ψυχολογική ανάγκη τη θρησκεία. Tο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, της αυτασφάλισης και θωράκισης του εγώ, απαιτεί σιγουριά, βεβαιότητες για να αντιταχθούν στο άγνωστο, στον τρόμο του θανάτου: Aπαιτεί δόγματα, αξιωματικές αποφάνσεις, παρηγορητικές προσδοκίες. Kαθόλου τυχαίο που η θρησκεία εξ ορισμού είναι ατομοκεντρική: Προσφέρει μία συγκροτημένη «πληροφόρηση», ικανή να θωρακίσει το εγώ με «ορθές» πεποιθήσεις («ορθόδοξες», θεσμοποιημένα αλάθητες). Παρέχει μια κωδικοποιημένη Hθική, που η τήρηση των κανόνων της εξασφαλίζει σιγουριά αξιομισθίας. Kαι μια λατρεία, με άφθονο ψυχολογικό υλικό (συγκινήσεις, συναισθηματικές εξάρσεις, ευφραντική αυθυποβολή) για πληθωρική ατομική κατανάλωση. Oλα αυτά με έναν στόχο: Nα πετύχει το άτομο την αιώνια σωτηρία, μια ατελεύτητη σε γραμμικό χρόνο επιβίωση του εγώ.
Στους Eλληνες η θρησκεία έμοιαζε να υπηρετεί περισσότερο τη μεταφυσική αναζήτηση και λιγότερο την ατομοκεντρική ψυχολογική ανάγκη. Oι αρχετυπικοί συμβολισμοί της μυθολογίας, ο φιλόσοφος λόγος, κάθε μορφή Tέχνης και κυρίως το «κοινόν άθλημα» για την πραγμάτωση της «πόλεως», ολοφάνερα σκόπευαν στη φανέρωση της «αλήθειας». H θρησκευτική εικονολογία συχνά λειτουργούσε ως «γλώσσα» υπαινικτική αυτής της φανέρωσης. Γιατί η αλήθεια δεν ήταν ιδεολόγημα ή ψυχολόγημα. Hταν «τρόπος»: «ο τρόπος της του παντός διοικήσεως» (Hράκλειτος), δηλαδή η «κατά λόγον» τάξη και αρμονία της συμπαντικής κοσμιότητας. Kαι ο «τρόπος» δεν γνωρίζεται ως πληροφορία, ως είδηση. Mετέχεται, λέει ο μέγας Eφέσιος, τον γνωρίζουμε «κατά μετοχήν».
Στη σπουδή του «τρόπου» της αλήθειας συναντιώνται ο Eλληνισμός με τον Xριστιανισμό. O Xριστιανισμός δεν εμφανίστηκε στην Iστορία σαν καινούργια θρησκεία, αυτοπροσδιορίστηκε ως «εκκλησία». H εκκλησία των πολιτών στους Eλληνες ήταν η πραγμάτωση και φανέρωση του «τρόπου» της «πόλεως», τρόπου «κατ’ αλήθειαν» ύπαρξης και συνύπαρξης. Tο ίδιο και η εκκλησία των Xριστιανών. Mόνο που στους Xριστιανούς ο «τρόπος» της αλήθειας δεν ήταν η νομοτελειακά δεδομένη αναγκαιότητα λογικής αρμονίας και τάξης του σύμπανος. Hταν η ελευθερία της σχέσης, η αγάπη: η ύπαρξη ελεύθερη από κάθε προκαθορισμό, κάθε αναγκαιότητα.
H ιστορική αφετηρία του χριστιανικού «τρόπου» απολύτως ρεαλιστική: «αυτό που είδαμε με τα μάτια μας, που ακούσαμε με τα αφτιά μας και ψηλάφησαν τα χέρια μας, αυτό μαρτυρούμε». Eνα ιστορικό πρόσωπο, σε ακριβέστατες χρονολογικές και γεωγραφικές συντεταγμένες, πραγματώνει και φανερώνει τον «τρόπο» της υπαρκτικής ελευθερίας. Παραπέμπει με την ύπαρξή του στην Aιτιώδη Aρχή της ύπαρξης: είναι ο ένσαρκος Λόγος της. Eυαγγελίζεται ως Aιτιώδη Aρχή μιαν ενσυνείδητη «προσωπική» ελευθερία, που υπάρχει επειδή θέλει να υπάρχει, και θέλει να υπάρχει επειδή αγαπάει.
Στην περίπτωση της Eλεύθερης Aυθυπαρξίας η αγάπη δεν είναι συμπεριφορά που απλώς συνοδεύει την ύπαρξη, είναι ο «τρόπος» της ύπαρξης. O Aίτιος της ύπαρξης «υποστασιάζει» την ύπαρξή του ως αγαπητική κοινωνία: «γεννώντας» τον Yιό και «εκπορεύοντας» το Πνεύμα. Δεν είναι η θεότητά του που τον κάνει ελεύθερα αυθύπαρκτο, είναι η πατρότητα. H θεότητα θα ήταν αναγκαστικός προκαθορισμός, η πατρότητα (αγάπη) είναι επιλογή του, η ελευθερία του.
Eλεύθερος από τη θεότητά του ο Θεός μπορεί να υπάρξει και ως άνθρωπος. Tα Xριστούγεννα είναι Γιορτή, έκρηξη χαράς μέσα στους αιώνες, για όσους στο βρέφος της Bηθλεέμ βλέπουν την ελευθερία του μανικού έρωτα να γίνεται «νόημα» (αιτία και σκοπός) της ύπαρξης. Στη φάτνη ψηλαφούν τον Θεό ελεύθερον από τη θεότητά του, στην Aνάσταση τον άνθρωπο ελεύθερον από την ανθρωπότητά του. Mε τον «τρόπο» του έρωτα, τον τριαδικό «τρόπο», χαρίζεται και στον άνθρωπο των ποθητών το ακρότατο: Nα υπάρχει επειδή ελεύθερα θέλει να υπάρχει, και να θέλει να υπάρχει επειδή αγαπάει.
«Πού εστιν η κόλασις η εκφοβούσα ημάς πολυμερώς και νικώσα την ευφροσύνην της αγάπης αυτού; Kαι τι εστίν η γέεννα προς την χάριν της αναστάσεως αυτού; H ανταπόδοσις των αμαρτωλών οποία τις εστίν; Aντί της ανταποδόσεως της δικαίας, αυτός ανάστασιν ανταποδίδει αυτοίς και τον πεσόντα εις τον άδην εγείρει αυτόν εν δόξη».
Oι ερωτευμένοι τον Nυμφίο Θεό, συναγωγή αγίων, εκκλησία εκφρόνων. Aσχετοι με τη «βιο»-λογική της θρησκείας: την αλλοτρίωση της ζωτικής δίψας σε χρησιμοθηρία ξύλινης κηρυγματικής κενολογίας, σε αλτρουισμό κοινωφελών συσσιτίων, σε χρυσοστόλιστες στολές ανύπαρκτης εξουσίας, σε περιδεή ειδωλοποίηση του κότσου, της γενειάδας, του τούρκικου τσουμπέ. Πίσω από την παντοδαπή καταστροφή σήμερα της ελληνώνυμης κοινωνίας μας χαίνει αβυσσαλέο το κενό «νοήματος» του βίου και της συμβίωσης: η αλλοτρίωση της Eκκλησίας σε «επικρατούσα θρησκεία», ατομοκεντρική. Γι’ αυτό και τα Xριστούγεννα φτηνή φιοριτούρα, να μασκαρευτεί το κενό.



Οι ολόθερμες ευχές μου για Καλά Χριστούγεννα -
 ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - σε όλο το κόσμο!!!!!
>>Κων/νος Δ.<<

Πέμπτη

Ο Άρειος Πάγος για το χαράτσι της ΔΕΗ

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει τελικά για την αναστολή ή μη της δικαστικής απόφασης που έκρινε αντισυνταγματικό το «χαράτσι» στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, μετά τη σχετική αίτηση που υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012, οι αρεοπαγίτες που θα συνεδριάσουν σε συμβούλιο θα κρίνουν αν κάνουν δεκτή τη σχετική αίτηση που κατέθεσε εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου ο υπουργός Οικονομικών ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που χαρακτήριζε νε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Όπως αναφέρεται στην αίτηση, η εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο έννομα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου αφού θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία είσπραξης του υπόλοιπου ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012, αν και αυτό επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με την αίτηση, η μη είσπραξη του θα έχει ως αποτέλεσμα: 1) απώλεια δημοσίων εσόδων πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, 2) ελλειμματικό προϋπολογισμό και 3) αδυναμία εκπλήρωσης των δημοσίου συμφέροντος σκοπών του ελληνικού κράτους.

Η απόφαση αυτή πάντως θα ισχύει έως ότου αποφασιστεί η τύχη αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Βοήθεια έχουμε; (λέει το λαϊκό άσμα) ή κωφεύουν και οι δικαστικοί άρχοντες για τα "άθλια οικονομικά" του λαού!!!
Γνωστό ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά μπας και είναι προσέτι και λίγο κουφή στα βάσανα του πολυτάραχου εργαζόμενου Έλληνα πολίτη; Είδωμεν στις 17/12/2012, λίγο πριν τις 21/12 !!!

Τρίτη

Τοιχογραφία των Μάγιας έρχεται σε αντίθεση με το τέλος του κόσμου


Στην τελευταία γνωστή μεγαλούπολη των Μάγιας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας παραμένει θαμμένο και ανεξερεύνητο, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τη μόνη γνωστή τοιχογραφία του αρχαίου πολιτισμού, η οποία έκρυβε ένα μυστικό. Η ανακάλυψη του Μαΐου απεικονίζει μια δυνατή σκηνή ενός βασιλιά με τους ακολούθους του, την ίδια στιγμή που στους τοίχους της σκηνής υπάρχουν πολυάριθμοι υπολογισμοί που βοηθούσαν τους αρχαίους γραφείς να υπολογίζουν μεγάλες χρονικές περιόδους. Σε πλήρη αντίθεση λοιπόν με την πεποίθηση ότι οι Μάγιας προφήτευσαν το τέλος του κόσμου το 2012, οι σημάνσεις της τοιχογραφίας περιλαμβάνουν ημερομηνίες που εκτείνονται σε χιλιάδες χρόνια στο μέλλον. Ο κόσμος των Μάγιας δεν τελειώνει λοιπόν φέτος...

Και για να μην τρελλαθούμε τελείως έχει και συνέχεια το πράγμα (ιστορία για το τέλος του κόσμου)

Νέος ναός των Μάγιας ανακαλύφθηκε

Κάπου 1.600 χρόνια πριν, ο Ναός του Νυχτερινού Ήλιου ήταν ένας κατακόκκινος «φάρος» διακριτός από χιλιόμετρα και στολισμένος με τεράστιες μάσκες του θεού ήλιου των Μάγιας, που τον απεικόνιζαν σαν καρχαρία ή ιαγουάρο. Επί μακρόν χαμένος στη ζούγκλα της Γουατεμάλα, ο ναός ήρθε στο φως τον Μάιο για να ρίξει νέο φως στον πολιτισμό των Μάγιας, που αντίθετα με τις αντίπαλες συγκεντρωτικές αυτοκρατορίες των Αζτέκων και των Ίνκας, αποτελούταν από κοινοπολιτεία πόλεων-κρατών...

Θεωρίες λίγες ημέρες πριν 21η Δεκεμβρίου

H ημερομηνία της περίφημης «προφητείας των Μάγια» για το τέλος του κόσμου, πλησιάζει και ταινίες, περιοδικά και αιρέσεις μας προετοιμάζουν για την καταληκτική ημερομηνία της ανθρωπότητας.

Ωστόσο, προφητείες για την έλευση του «Τέλους» συνοδευόμενες από κοσμογονικά φαινόμενα προαναγγέλλονται με μεγάλη συχνότητα στην ανθρώπινη ιστορία.

Φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο θα επέλθει η καταστροφή διαφέρει ανάλογα με τον πολιτισμό, τη χρονική περίοδο και την πρόοδο της γνώσης.

«Κάθε ανθρώπινος πολιτισμός εμφανίζεται ως προσωρινός. Πριν από τις μονοθεϊστικές θρησκείες, οι περισσότεροι πολιτισμοί φοβούνταν ότι οι κύκλοι θα τελειώσουν κάποια μέρα. Πολλά έθιμα ήταν συνδεδεμένα με το φόβο αυτόν. Έτσι, οι Αζτέκοι θεωρούσαν ότι κάθε 52 χρόνια, ο Ήλιος κινδύνευε να εξαφανισθεί και έκαναν ανθρωποθυσίες για να εξασφαλίσουν την αναγέννησή του», εξηγεί ο ιστορικός Μπερνάρ Σερζάν.

Ένα από τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα μοτίβα για τέλος του κόσμου, είναι αυτό της βροχής. Αν και πολλοί θα σκεφτούν το Νώε και την κιβωτό, ο μύθος του Κατακλυσμού, είναι μια από τις παλαιότερες δοξασίες. Στη Μεσοποταμία, ο κατακλυσμός εμφανίζεται την εποχή των Σουμερίων και κορυφώνεται με το Έπος του Γκιλγκαμές, τον 8ο αιώνα π.Χ.

Ανεμοστρόβιλοι εμφανίζονται επίσης στην ελληνική και τη ρωμαϊκή αρχαιότητα. Ο πρώτος κατακλυσμός της ελληνικής αρχαιότητας είναι ο κατακλυσμός του Ωγύγου, που χρονολογείται στον 5ο αιώνα π.Χ. και στη συνέχεια έρχεται ο μύθος της Ατλαντίδας που περιγράφεται από τον Πλάτωνα.

Φυσικά, υπάρχει και ο γνωστός κατακλυσμός της Γένεσις, με το Θεό να αφανίζει ανθρώπους και ζώα στον κατακλυσμό του Νώε. Κατακλυσμό βρίσκουμε ακόμη στην Καινή Διαθήκη .

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η συντέλεια δια της βροχής, απουσιάζει από μύθους στην Αφρική και την Αρχαία Αίγυπτο. Στη Δυτική Αφρική, ο πιο διαδεδομένος μύθος είναι ο μύθος της κολοκύθας που καταπίνει ολόκληρα χωριά ή και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ένα ακόμη μοντέλο καταστροφής, είναι αυτό του οικουμενικού πυρός. Απαντάται στην Ελλάδα, τη Σκανδιναβία, την Ινδία και στους πολιτισμούς των Ινδιάνων της Αμερικής. Συχνά συνοδεύεται από έναν κατακλυσμό, όπως στην ινδουιστική κοσμογονία με τα τέσσερα είδη αφανισμού (pralaya). Οι Αζτέκοι επίσης αναφέρονταν σε τέσσερις διαδοχικές καταστροφές, ανάμεσά τους το ύδωρ και το πυρ.

Με τις μονοθεϊστικές θρησκείες, έκαναν την εμφάνισή τους και οι μύθοι της αποκάλυψης. Έτσι, έχουμε την εβραϊκή Αποκάλυψη και τη βιβλική Αποκάλυψη του Ιωάννη. Στο Ισλάμ, επίσης περιγράφεται η καταστροφή του κόσμου, από αμμοθύελλα, πυρκαγιά και συνοδεύεται από την Ημέρα της Κρίσης.

Το Μεσαίωνα, φόβος δημιουργήθηκε από την έλευση του έτους 1000, καθώς βέβαια οι πληθυσμοί της Ευρώπης υπέφεραν από πανώλη και πείνα, ενώ ο τρόμος αναζωπυρώθηκε το 2013 από μία ηλιακή έκλειψη. Φοβίες αναπτύχθηκαν βέβαια και πολύ πιο πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2000, οπότε και ορισμένοι βιάστηκαν να προφητεύσουν το τέλος του κόσμου.

«Το διακύβευμα σε αυτά τα πολλαπλά "τέλη των κόσμων" είναι η δική μας ευθύνη απέναντι στους Θεούς ή στη Φύση και η τιμωρία για την παραβίαση μίας Τάξης που μάς ξεπερνά. Πριν, ο Θεός τιμωρούσε τους ανθρώπους ή τους αντάμειβε. Σήμερα, δεν έχουμε πια ανάγκη τους Θεούς, οι καταστροφές που προκαλούνται από τον άνθρωπο αρκούν", λέει ο Ζαν-Νοέλ Λαφάργκ, συγγραφέας του βιβλίου «Τέλη του κόσμου, από την Αρχαιότητα μέχρι τις Ημέρες μας».

Πέμπτη

ΤΩΡΑ (σκέψεις φθηνές)

Σημερινή φωτογραφία απο το κέντρο της Αθήνας, χωρίς πολλά πολλά σχόλια (περιττεύουν !) και την αλήθεια να πηγαίνει (η ...άμοιρη !) πάντα μπροστά σαν τη γιαγιά της φωτογραφίας, αλλά πάντα όρθια (ενάντια στη σημερινή... "κατάντια" της χώρας μας) ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΕΡΑΤΕΙΑ !!!!
Οι πολλές κουβέντες (βλέπε, λόγια) είναι ..."καζάντια" !!!

Τρίτη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών Ρίχτερ


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:59 στην Σπάρτη.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 19 χλμ βορειοανατολικά της Συκέας και 56 χιλιόμετρα ανατολικά της Σπάρτης. Το εστιακό βάθος ορίζεται στα δέκα χιλιόμετρα.

Ειδικότερα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 56 χλμ. Ανατολικά της Σπάρτης, 19 χλμ.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Ζητάει βοήθεια !!!!!!!!!!


Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του δήμου της Καλαμάτας από τα συνεχή κρούσματα κλοπών ιδιαιτέρα στην περιοχή της Σπερχογείας, του Άρι και των γύρω χωριών καθώς όπως τονίζουν οι αθίγγανοι έχουν ρημάξει στην κυριολεξία τις περιουσίες τους .Με την αστυνομία να μην μπορεί να ελέγξει τους ‘’ποντικούς’’ που τρυπώνουν καθημερινά στα σπίτια τους οι κάτοικοι αποφάσισαν να στραφούν για προστασία στην Χρυσή Αυγή και σήμερα στην περιοχή βρέθηκε συνοδευόμενος από μέλη του κόμματος ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο έντονο πρόβλημα διακινήσης και εμπορίας ναρκωτικών στη Μπιρμπίτα, στο Πλατύ, στο Αριοχώρι και στις γύρω περιοχές τονίζοντας πως το θέμα θα φτάσει και στην βουλή ελπίζοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα .

που θα πάει; ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ !!!
Θα γυρίσει η ...Χρυσή Αυγή !!!!
μας "καλομαθένετε" ... κύριε πρεσβευτά !

Γιατί αισθάνομαι σαν μαχαραγιάς (;)

Κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας δύο και πλέον φορές το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας εκτιμά η γερμανική τράπεζα Deutche Bank ότι υπάρχουν νότια της Κρήτης, αλλά δείχνει να ανησυχεί από το ενδεχόμενο να υπάρξει εκτροχιασμός του προγράμματος προσαρμογής λόγω ενθουσιασμού!
Συγκεκριμένα, στην Έκθεση της γερμανικής τράπεζας που δημοσιεύει το capital.gr, αναφέρονται οι εκτιμήσεις επιστημόνων από τις γεωλογικές μελέτες που μιλούν για κοιτάσματα φυσικού αερίου αξίας περίπου 430 δισ. ευρώ κάτω από το βυθό νότια της Κρήτης.
 Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις αυτές, τότε θα πρόκειται για το 15ο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο, χωρίς -τονίζεται- να υπολογίζονται τα κοιτάσματα που τυχόν υπάρχουν στο Ιόνιο ή στο Αιγαίο.


Οι συντάκτες προχωρούν σε λεπτομερείς υπολογισμούς για το τελικό κέρδος της Ελλάδας, τονίζοντας ότι το κόστος εξόρυξης φυσικού αερίου ανέρχεται στο 25% και άλλο ένα 25% είναι το κέρδος των εταιρειών που κάνουν την εξόρυξη. Επομένως, συνεχίζει η Έκθεση, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις τότε η Ελλάδα θα έχει κέρδος ίσο με το 50% της συνολικής αξίας των κοιτασμάτων (δηλαδή 215 δισ. ευρώ).
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ της Ελλάδας και, σύμφωνα με την Έκθεση, θα αρχίσει να εισρέει στα ταμεία της χώρας από το 2020 (δηλαδή το χρονικό όριο που έχει τεθεί για τη βιωσιμότητα του χρέους) καθώς η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι χρειάζονται 8-10 χρόνια για να αρχίσει η πλήρης εκμετάλλευση ενός κοιτάσματος.
Αν αποδειχθεί η ύπαρξη των κοιτασμάτων, υπογραμμίζουν οι συντάκτες, θα είναι πιο εύκολη η διαχείριση του ελληνικού χρέους. Επισημαίνουν όμως ότι η ύπαρξη κοιτασμάτων μπορεί να λειτουργήσει ως φρένο στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης της οικονομίας, γιατί η ευφορία μπορεί αφενός να δώσει ώθηση σε στρατηγικές εξόδου από το ευρώ και αφετέρου να επαναφέρει πολιτικές που κρατούν χαμηλά την ανταγωνιστικότητα. Αναφέρεται μάλιστα ως παράδειγμα το Ολλανδικό Σύνδρομο, όταν η ανακάλυψη κοιτασμάτων από την Ολλανδία το 1959 κράτησε την ανταγωνιστικότητα της χώρας χαμηλά.
ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ" ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ;
"ΑΓΓΛΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ ...ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΙ, ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ (βλ. ΓΕΡΜΑΝΟΙ) ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ" ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΙΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ!!!!
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΑΝ  "Ο Μ@Λ@Κ@Σ ΕΛΛΗΝΑΣ" ΣΤΟ EUROZONE.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ (;) ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ...ΕΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ (ΣΩΖΕΤΑΙ) Η ΕΙΔΗΣΗ (!)


ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ... ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΛΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ... ΤΟΥ Κ*ΛΟΥ (ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΛΙΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ)
Ή ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ (ΟΛΗ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2012)



ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ !
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ "ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ", ΝΟΜΙΖΩ.

Μολυσματικές ασθένειες στην Ελλάδα

 
Τα ελληνικά νοσοκομεία βρίσκονται πλέον σε τόσο δύσκολη κατάσταση που το προσωπικό δεν καταφέρνει πλέον να τηρεί βασικές διαδικασίες ελέγχου των νοσημάτων, όπως το να χρησιμοποιούνται ποδιές και γάντια-μια κατάσταση που απειλεί με αύξηση των πολύ ανθεκτικών στα φάρμακα λοιμώξεων, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο των υγειονομικών υπηρεσιών της Ευρώπης.

Η Ελλάδα έχει ήδη ένα από τα χειρότερα προβλήματα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καθώς ειδικοί στις μολυσματικές ασθένειες φοβούνται ότι αυτό επιδεινώνεται από τη σοβαρή οικονομική κρίση που έχει μειώσει το επίπεδο του προσωπικού και έχει βλάψει την τήρηση των διεθνών προτύπων της περίθαλψης.

Με λιγότερους πλέον γιατρούς και νοσηλευτές να φροντίζουν περισσότερους ασθενείς και τα νοσοκομεία να μην διαθέτουν ρευστό για τις προμήθειες, δημιουργούνται κίνδυνοι ακόμη και σε ό,τι αφορά τη βασική υγιεινή, τόνισε ο Μαρκ Σπρένγκερ, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

«Έχω δει μέρη...όπου η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει την εξασφάλιση ούτε του απαραίτητου βασικού εξοπλισμού προφύλαξης, όπως ποδιές, γάντια, και μαντηλάκια εμποτισμένα με οινόπνευμα», δήλωσε ο Σπρένγκερ μετά από διήμερο ταξίδι του στην Αθήνα, όπου επισκέφθηκε νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ κακή κατάσταση όσον αφορά τις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις, και μετά την επίσκεψη μου σε νοσοκομεία εκεί είμαι πραγματικά πεισμένος ότι τώρα έχουμε φθάσει στο ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυκτα σε αυτή τη μάχη», δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο Σπρένγκερ είπε ότι η κατάσταση αυτή σημαίνει πως ασθενείς με ιδιαίτερα μολυσματικές ασθένειες όπως η φυματίωση (TB) είναι πιθανόν να μην λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται, αυξάνοντας τον κίνδυνο αυτές οι επικίνδυνες και ανθεκτικές στα φάρμακα λοιμώξεις να εξαπλωθούν στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα δαπανά 11 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το σύστημα υγείας-ποσό που αντιστοιχεί στο 5% του ΑΕΠ της. Η κυβέρνηση λέει ότι το σύστημα έχει χρέος περίπου 2 δισ. ευρώ και οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν δραστικά.

Πολλοί επαγγελματίες του χώρου της υγείας έχουν χάσει τις δουλειές τους και άλλοι λένε ότι δεν έχουν πληρωθεί κανονικά εδώ και μήνες.

Ο επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ρομπέρτο Μπαρτολίνι, ο οποίος τον εκπροσωπεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι και αυτός ανησυχεί για το ποσοστό των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στην Ελλάδα. Είπε μάλιστα ότι οι περικοπές σε πόρους και προσωπικό καθιστούν πλέον πολύ δύσκολο τον έλεγχο των λοιμώξεων και των κανόνων υγιεινής.

«Οι χώρες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές όταν επιλέγουν τι θα κόψουν και τι θα κρατήσουν», τόνισε. «Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία μπορεί να επηρεάσει την υγεία του πληθυσμού πολύ περισσότερο μεσοπρόθεσμα, και που θα αυξήσει αντί να μειώσει το κόστος».

Η ECDC του Σπρένγκερ προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι οι λοιμώξεις που προκαλούνται από ένα βακτήριο που ονομάζεται K. pneumoniae και είναι ανθεκτικό μέχρι και στα πιο εξελιγμένα αντιβιοτικά των τελευταίων ετών «είναι πολλές και αυξάνονται σε ορισμένες χώρες της ΕΕ».